od Mat » 24 Dec 2012 08:29
K tomu nádoru. Než ho rořežeš, připrav si něco na vyvaření, nejlépe papiňák. Samotnrozřezání nic nevyřeší, popraská to nehledě na to, že to bude schnout dlouho. Většinou se počítá 1cm - 1 rok. V papiňáku vařím akát tl. cca 25mm kolem 3 - 4 hodin. Prostě ho naplním a zaleju voou. Nezapomeň to pořádně osolit. Sůl vytáhne tříslovyny ze dřeva a po sléze díky tomu dřevo i rychleji vyschne.
S ořechem Tangua se nic nedá dělat, buď je ok, nebo ne, Nahrazuje slonovinu vzhledem.
G-10 Nelépe by asi poradil Pavel ( DarkEdge) ten z ní dělá asi nejvíc. Jinak ano, Jatagan. Bohužel nabídka u nás je co do barev a rozměru oněkud skromná.
Jinak přeji všem krásné prožití vánoc, pokuste se přežít i vztup do Nového roku ve zdraví, no...........a snad i dost ostrých nožů vždy poruce když je jich třeba.
Mat
"Není kachnička jako kachnička"