Všetko o brúsení

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod Matus:o » 16 Jan 2016 13:07

Ďakujem skusim sparaviť ak bude prilis hrubý prebrúsim ho na klinový výbrus... :grin:
Matus:o
 
Príspevky: 93
Registrovaný: 15 Júl 2015 17:08

Share On:

Zdielaj na Facebook Facebook Zdielaj na Twitter Twitter Zdielaj na Digg Digg

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod Baca » 17 Jan 2016 18:36

Alebo trochu matematiky... ;-)

http://www.hackmath.net/sk/kalkulacka/v ... yrie%C5%A1

Vyslo 26°... co myslim bude ok.
Obrázok užívateľa
Baca
 
Príspevky: 206
Registrovaný: 19 Okt 2012 20:16
Bydlisko: Blava (taka mala dedina pri Trnave)

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod Matus:o » 17 Jan 2016 20:08

Ďakujem za rady všetkým cením si to thumb up
Matus:o
 
Príspevky: 93
Registrovaný: 15 Júl 2015 17:08

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod sheriff » 01 Feb 2016 11:33

Zdravím vás,
kým som nebol doma, moja stará mama prebehla drahý kuchyňák s osličkou (áno, tá ktorou sa brúsi kosa clap ). Výsledok si môžete pozrieť... brúsne kamene nemám, len šmirgle rôzneho gritu, tak rozmýšľam že ich prilepím o mramorovú dosku a pustím sa to opravy. Ostrie je vyštrbené, akým gritom by ste odporučili začať ? Rozmýšľal som nad 180, lebo to ostrie je naozaj v pr*eli.... :|
Prílohy
P1040676.jpg
The 80's called, they want their fade back.
Instagram profil
sheriff
 
Príspevky: 166
Registrovaný: 21 Okt 2015 13:00

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod Matus:o » 01 Feb 2016 16:10

Kĺudne 400 gritt lebo oslicka na kosu je podla mna nieco okolo 180 gritt ale doškriabala ho teda poriadne crazy
Matus:o
 
Príspevky: 93
Registrovaný: 15 Júl 2015 17:08

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod corvus » 01 Feb 2016 19:29

Ja by som začal 240-kou.
Obrázok užívateľa
corvus
 
Príspevky: 135
Registrovaný: 20 Okt 2011 16:48
Bydlisko: Košice

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod Vasko » 02 Feb 2016 13:26

ak by nemizli rýhy pri 240, tak doporučujem hrubší a potom opäť smerom k jemnejším
lepšie ohnutý ako zlomený..
Obrázok užívateľa
Vasko
 
Príspevky: 846
Registrovaný: 17 Nov 2011 17:55
Bydlisko: Košice

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod sheriff » 05 Feb 2016 10:35

Ďakujem za rady, pustím sa do toho ;-)
The 80's called, they want their fade back.
Instagram profil
sheriff
 
Príspevky: 166
Registrovaný: 21 Okt 2015 13:00

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod rk_zedols » 29 Apr 2016 10:22

Zdravím, som tu nový :) strávil som pár hodín čítaním rôznych príspevkov o brúsení aj pozeraním rôznych videí. Ako techniku brúsenia aj obťahovania asi chápem ( i keď trafiť uhol bude novinka pr emňa) ale výber kameňa/šmirgla/keramickej či diamantovej tyčky mi robia problém. ak tomu správne rozumiem tak čím menšie číslo na kameni resp. šmirgli tak je natom väčsie zrno a tým pádom robí väčšie rýhy do noža? A čím vyššie číslo na kameni/šmirgli tak tým je jemnejší k oceli a ani nezanecháva ryhy? I keď asi nie u všetkých výrobcov sú tie isté čísla. Proste neviem sa rozhodnúť medzi tými všetkými kameňmi alebo šmirgľami. Dnes mi prišiel z bazoša Tom Brown Tracker z 1095ky (dosť zachovalý) a myslím že je dosť ostrý na svoj účel rezanie/sekanie/survival i keď kamarát mi písal že asi by som ho mal prebrúsiť ale mám taký malý problém tam kde sa ostria spájajú je trošku odštrbené, tak by som sa rád opýtal či tu nieje niekto povedzme aj z Liptova poprípade okolia Ružomberka ským by som sa mohol poradiť ohľadom brúsenia/prebrúsenia tej štrbinky ? Poprípade kto by mal čas a chuť vysvetliť nováčikovi nejaké tie základy brúsenia ktoré sa nedajú pochytiť cez internet? Píšete kľudne aj SS. Ďakujem ostávam s pozdravom.

Pripájam fotky.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
rk_zedols
 
Príspevky: 3
Registrovaný: 28 Apr 2016 18:25

Re: Všetko o brúsení

Poslaťod rk_zedols » 29 Apr 2016 12:57

Ešte by som dodal že výrobca TOPS udáva uhol pre malé nože TOPS 18°-22° a pre veľké nože TOPS 20°-25°...kam patrí TOM BROWN Tracker 1? Ďakujem
rk_zedols
 
Príspevky: 3
Registrovaný: 28 Apr 2016 18:25

PredchádzajúciĎalší

Späť na Brúsenie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť